Recordo que la primera vegada que vaig muntar a cavall – tindria uns 9 anys- em van donar un cavall relativament dòcil , de pas lent . Quan vaig iniciar el passeig, el cavall va decidir anar pel camí que a ell li interessava : directe a menjar . Ho va aconseguir sense pràcticament resistència per part meva. Va ser el resultat lògic de la meva falta d’experiència

, jo no sabia tirar de les regnes ni dirigir-lo i , per tant , l’amo era el cavall , no jo .

De la mateixa manera, quan comences a aprendre anglès teva ment és com un cavall desbocat:  fa el que  vol fer , no el que tu li ordenes que faci .
Si intentes dir : ” money ” diràs ” moni ” (així sona en espanyol ), si intentes dir : ” estic d’acord” diràs ” I’m agree ” ( és la traducció literal del català ), si intentes dir : Quant temps es triga ? diràs ” How much time you take ? ” , si el professor et diu que ” actually ” no significa ” actualment ” , sinó ” realment ” , seguiràs dient ” actually ” i potser intentis autocorregirte sobre la marxa , etc , etc .
Cal , per tant , que et converteixis en un genet expert per aconseguir que el teu cervell faci el que tu vulguis que faci.
Aquestes són les meves recomanacions per aconseguir que el cavall desbocat mengi de la teva  mà :
1) Combat sempre l’avorriment
Gran part dels fracassos en l’aprenentatge de l’anglès es deriven de l’avorriment . No és estrany : el llibre de text i els exercicis escrits que et donen a l’acadèmia no poden competir amb jocs , vídeos , pel·lícules i altres centenars de distraccions que no requereixen esforç i que les tens a l’abast la mà.
Si ets beginner has de començar a pagar el preu per fer-te amb una segona llengua , i si bé és cert que es paga un preu durant tot el procés d’aprenentatge de l’ anglès, el preu més alt es paga al principi perquè és el moment d’aprendre el bàsic , la qual cosa resulta molt avorrit  per a qualsevol ment adulta .
Per això , és fonamental que posis l’automàtic i que no et plantegis l’avorriment , si ho penses i li dónes cabuda , deixaràs d’estudiar .
A partir del nivell intermediate pots ja començar a entretenir . Aquí tens diversos suggeriments per no avorrir-te. També , a partir del nivell intermediate , pots començar a qüestionar el professor . Fuig dels professors avorrits si pots !
En el cas dels més avançats , és molt més fàcil . Tens molts llocs on pots  millorar la teva creativitat.
2) Planificar el temps i mesura resultats
No vagis a l’acadèmia igual que vas a un restaurant : a esperar que et serveixin el menjar . No! Això no és efectiu . Has organitzar i planificar les hores addicionals que dedicaràs a l’estudi i consolidació del que vas aprenent .
Aquí tens els meus consells sobre com aprendre a estudiar :
Recorda mesurar el teu nivell inicial i veure després com vas progressant . És important que puguis, d’alguna manera , veure que el que estudies et serveix per a alguna cosa perquè sinó et desmotivaràs i voldràs deixar-ho.
3) Avança’t al professor i prepara abans el tema que vas a tractar en classe
Vols de veritat aprendre anglès i fer-ho de la forma més econòmica possible anant a una acadèmia ? Seràs doblement eficaç si , dies o hores abans de les teves classes , prepares el tema que vas a tractar en classe no només amb el llibre de text que segueixes a l’acadèmia , sinó aprofundint amb molts recursos . Es tracta d’anar més enllà que la resta dels estudiants .
Poso un exemple : Present Perfect . En el llibre de text tindràs la teoria , però tu pots recórrer a tot el que apareix a internet i fer exercicis online per confirmar que has après la teoria .
4) Pregunta al professor
Per poder fer preguntes cal saber alguna cosa del tema , així que utilitza la informació que hagis recopilat , sobre un tema concret , abans de la classe per formular les teve

s preguntes al professor . No et tallis ; planteja els teus dubtes , consulta i busca tota la informació que puguis sobre la matèria fins que aconsegueixis resoldre els teus dubtes .

4) Consolida el que vagis aprenent
 La memòria és fràgil i si no repasses , el més probable és que se’t oblidi ràpidament tot el que has vist a classe . Per a això , busca mètodes alternatius per memoritzar paraules i estructures .
5) Fes-te amb els exàmens d’anys anteriors per anar practicant .
6 ) Practica, practica, practica
 En anglès es diu ” drilling ” o ” drill ” i consisteix a repetir en alt fins a la sacietat les conjugacions verbals , certes estructures verbals i gramaticals . Això ho pots fer pel teu compte gravant la teva veu i escoltant després les gravacions .
7 ) Has de ser actiu , mai passiu
Es tracta de dominar una ment que es comporta com un cavall desbocat i això requereix un pols ferm i molta determinació . Recorda : una actitud passiva no podrà aconseguir aquest objectiu mai.

Utilitzes el teu propi mètode per treure partit al que aprens a l’acadèmia ? Tots t’agrairem que ho posis en “comentaris” .
Close Menu