Què fer per treure’s els nivells B1 i B2 d’ anglès, tan necessaris avui dia .
OPCIÓ EOI : Pots presentar-te per lliure, el període de matriculació s’obre al maig, pagues les taxes i tens una convocatòria (juny). L’examen consta de 5 parts i has d’aprovar totes per obtenir el certificat de nivell B1/B. T’examinaràs de reading, listening, writing i speaking . La part de parlar és individual, el temps que has d’estar parlant depèn del nivell i de l’examinador/a. Hi ha diferents ” topics ” sobre els quals pots parlar, alguns exemples són tecnologia (mòbils, Internet ), el medi ambient, el treball, la felicitat, els diners , els viatges , les xarxes socials , descriure un llibre / pel · lícula , etc .
El ” Reading ” consta d’un text escrit amb preguntes d’opció múltiple on has de triar l’opció correcta segons el text . La part de ” Listening” és igual però amb un text oral , s’escolta 2 cops. La part de ” Writing ” consisteix a escriure un text , hi ha diverses tipologies : un article , una carta de sol · licitud de feina, una carta de queixa , un ” report “, etc . Has dominar l’estructura , registre , etc . de cada tipus de text per fer-ho bé , a més d’un bon domini de la gramàtica , vocabulari , etc.
Les habilitats més difícils de preparar de manera autònoma són les de parlar i escriure, perquè necessitareu feedback d’un professor que corrregeixi els errors i ajudi a aconseguir “accuracy and fluency “, és a dir , correcció i fluïdesa . Les parts de Reading i Listening es poden treballar per compte propi fent exàmens de mostra d’altres anys o d’altres comunitats autònomes.
Els nivells de l’EOI estan reconeguts a nivell estatal i us donen punts en oposicions .
OPCIÓ CAMBRIDGE
Els exàmens de Cambridge solen ser més fàcils que els de l’EOI i més mecànics . Podeu preparar-los amb els llibres que ells mateixos comercialitzen i dels que podeu trobar models en aquesta web: http://www.cambridgeesol.org/exam-preparation/index.html
Si busques el B1 , hauràs treure’t el PET i si necessites el B2 , veu a pel ” First” o FCE .
Els exàmens consten de diverses parts i cal obtenir un número d’ítems per aprovar . Són bastant complets , amb diverses proves per destresa i inclouen alguna prova de ” rephrasing ” i vocabulari però un cop coneixes la dinàmica de les proves , és un examen molt objectiu i assequible .
A la web  esmentada a dalt , podeu descarregar models d’exàmens .
Si voleu més models , a la pàgina www.amazon.co.uk , podeu trobar molts i a preus assequibles .
On i quan són els exàmens ?
Si vens a First Class t’informarem de les dates i els preus de les inscripcions als exàmens
Com em preparo ? La nostra acadèmia facilita als seus alumnes clases de preparació gratuïta durant tot el curs escolar abans dels exàmens
Els exàmens de Cambridge estan reconeguts a nivell internacional però no baremen en algunes oposicions.

Aprofita el nou curs per a treure’t el certificat que necessites.
Close Menu